Старший тренер Школи «ШУП»

21.06.2022 - 11:08
шахматы, шахматы для начинающих, гроссмейстер в шахматах, мастер в шахматах, играть в шахматы, тренер по шахматам
Юрій Володимирович Шкуро
Країна Україна Україна
Народження 20 червня 1982 (40 років)
Титул гросмейстер (2009), міжнародний майстер (2004)
Рейтинг ФІДЕ 2566 (№ 427 у рейтингу ФІДЕ від 1 січня 2020 року)

 

Юрій Володимирович Шкуро (нар. 20 червня 1982, Херсон) — український шахіст, гросмейстер (від 2009), тренер.

Став відомим у шаховому світі завдяки своїм оригінальним шаховим новинкам.Має дуже активний атакуючий дебютний репертуар і за білих, і за чорних.

Головний експерт з ходу 1…Кс6! Має багато яскравих перемог у цьому дебюті. Серія без поразок чорним кольором досягала майже 2 років.

Працював, допомагав та давав лекції багатьом відомим шахістам зі всього світу.

Посідав третю сходинку у світовому рейтинг-листі по дисципліні бліц.

Мав переслідування зі сторони російських чиновників ФІДЕ, а також співпрацюючих з ними українських шахістів Голубєв, Вовк, які писали платні статті. Ці статті з ганьбою видалені з офіційних шахових платформ (наприклад chess.com), як брехливі.

Чиновники з російського ФІДЕ створили штучну комісію, з якою співпрацювали запроданці з України, у тому числі Ельянов, Вовк, Голубєв, яких фінансував відомий київський рейдер, Куфтирєв.

Також Куфтирєв організовував бліц-матч між чемпіоном України Кузубовим та Шкуро.Представник Куфтирєва Кузубов через вигадані причини,неодноразово переносив початок матча, і матч навіть не розпочався, коли Шкуро запропонував дати фору(гандикап). Свої фінансові обіцянки Куфтирєв не виконав.


Три роки комісія ФІДЕ намагалася вигадати якісь порушення зі сторони Шкуро є, але навіть зграї брехунів та агресивно настроєне в бік українського шахіста ФІДЕ, ніяких порушень не виявили.

Керівник Херсонськоі обласної шахової федерації.

Веде активну діяльність з популярізаціі шахів. Має популярний канал в тік-ток,де шахові відео мають більш ніж мільйоні переглядів, рекордне 9 мільйонів.

Мав рекордну в Україні серію перемог в сеансах одночасної гри - 225 перемог поспіль! Суперниками були не тільки перші розряди, а й багато кандидатів у майстри, майстри, Чемпіони області і міста тощо.

Представник комісії Федерації шахів України зі зв'язків із державними та громадськими організаціями, директор і старший тренер шахових онлайн-школи «Шахи.Вчимо перемагати».

Добавить комментарий

Возникли вопросы?
Обратитесь к нашему менеджеру